Trädgårdsdesign

Din trädgård behöver en planlösning, precis som din bostad. Trädgården kan liknas vid ett hus där rummens olika funktioner är anpassade utifrån dina behov och önskemål.

animated arrow down icon

Om trädgårdsdesign

Din trädgård behöver en planlösning, precis som din bostad. Trädgården kan liknas vid ett hus där rummens olika funktioner är anpassade till dina behov och önskemål. Detsamma gäller för din utemiljö där du kanske önskar dig en sittplats i skuggan, ett utekök med närhet till köksträdgården och köket, ett svalkande dopp i poolen, en spapool för vinterbad, vindskyddad plats i kvällsolen eller en gräsyta för kubb och fotboll.  

Att komma fram till hur olika delar av trädgården ska utformas är inte alltid lätt, och det sker oftast inte i en handvändning utan tar tid. Idéer, behov, och intryck ska hinna smältas innan ni beslutar om utformningen och påbörjar det praktiska arbetet i trädgården.

Att anlita en trädgårdsarkitekt är en klok investering när du behöver en grundplan för din trädgård och någon som kan ta ett helhetsgrepp, det minskar risken för senare misstag och ger en bra bas att utgå ifrån. Många gånger kan det vara klokt att genomföra förändringar i etapper för att nå bästa resultat.

Tillsammans tar vi oss igenom de viktiga stegen för att skapa en genomtänkt och hållbar trädgårdsdesign med utgångspunkt i dina behov, önskemål, omgivningens karaktär och naturens förutsättningar.

Läs mer om de olika tjänsterna

Behöver du hjälp på plats med nya idéer, konkreta tips  eller bolla olika frågeställningar?

Behöver du hjälp med att skapa en planlösning för din trädgård? En struktur för trädgården som…

Trädgårdsgestaltning passar dig när du vill ha ett mer genomarbetat och detaljrikt förslag till din trädgård…

Rätt växt på rätt plats är en förutsättning för en lyckad och hållbar plantering. Men hur lätt..

Visst kan man genomföra trädgårdsdesign på distans. Det är ett utmärkt alternativ när du bor en bra…

Att belysa utomhusmiljön ger dig nya dimensioner i din trädgård…

Hur går vi tillväga?

Ett nära samarbete och att ni känner er bekväma med Life4Garden är viktiga komponenter för att vi tillsammans ska kunna skapa den trädgård ni önskar. Designprocessen tar tid, och det är viktigt för att ni ska kunna göra rätt val.

Innan vi ses fundera på vad du hur du vill använda trädgården – vad är bra, vad är dåligt, var trivs du bäst, vad saknar du, vad tycker du om att göra i trädgården m.m.?

Första gången vi ses kommer vi diskuterar dina idéer, önskemål, behov och förväntningar m.m.  Fundera över tidsperspektiv och prioriteringar, hur mycket tid ni själva vill lägga på trädgården och er budget. En situationsplan kommer att behövas till trädgårdsritningen som ni beställa hos kommunen.

Se trädgården som hus eller lägenhet med rum som behöver tak, väggar, golv, möbler och accessoarer. Varje rum har sin egen funktion.Oftast sätts de stora dragen i designen och utformningen vid det första mötet, därefter gör vi ändringar tills alla funktioner är planerade och placerade på rätt ställe. När form och funktion är överenskommen kompletteras designen med växter, hårda material, mönster, belysning m.m.  

Komplettera gärna ditt designförslag med en presentation i 3D. De uppritade 3D vyerna visar trädgården på ett lättillgängligt, realistiskt och estetiskt tilltalande sätt, ett bra komplement till ritningar i plan vy.

Under processen gör vi avstämningar på mail, telefon eller Zoom för att nå det tänkta resultatet, ett förslag som ni känner passar er livsstil och kan anläggas på bästa sätt.

Allt material får ni både digitalt och utskrivet på papper. Ritningar levereras på A3.

Life4Garden ritar trädgården ovan jord – vi tar hänsyn till det vi vet och ser, men vid anläggning är det markägarens ansvar att kontrollera kablage, vattenledningar m.m. som finns under markytan.