Pool

sekelskiftsmiljö med pool

Tema & Design

 

Tankar och behov inför gestaltningen;

Ombonat
Insynsskyddat
Tidstypiskt

Trädgårdsgestaltning med belysning,
material & 3D vyer.

 

 

Sköna fåtöljer vid poolen på

Designen

Familjen hade en generös grusyta framför huset i söderläge. En stor del av ytan var redan skyddad från insyn av den sen länge etablerade och välklippta häcken.
Önskemålet var att omvandla grusyta till rymligt pooldäck med direkt access från huset, sparum samt det nya poolhus – tonvikt las på att få de nya funktionerna att smälta in i den befintliga sekelskiftsmiljön!!

Genom en ny dörr i verandan och dubbla trappor ned till pooldäcket nås poolen både enkelt och smidigt, och för att minska den upplevda känslan av nivåskillnaden så skapas en upphöjd växtbädd framför trappan. Växtbädden omges av en naturstensmur som blir en charmig och avkopplande plats att sitta på efter ett dopp i poolen!

Siktlinjen genom ligusterhäcken mot gräsmattan och soluret, som är placerat i en cirkel av doftande lavendel och salvia, skapar en parkliknande känsla med generösa och öppna ytor. Oregelbundna stenar placerade i gräsmattan från trappan  till rundeln och vidare till grind och tomtgräns leder blicken vidare ut över de öppna fälten!

 

Galleri